Siirry pääsisältöön

Ultra BT on itsenäinen ohjausjärjestelmä tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon

Yksittäisten tilojen vakioilmavirran muuttaminen tarpeenmukaiseksi onnistuu nyt vaivattomasti ja edullisesti Lindabin Ultra BT-ohjausjärjestelmällä. FTCU-ilmamääräsäätimen huonesäädinominaisuudet otetaan käyttöön puhelinsovelluksella, jolloin FTCU toimii huonesäätimenä ja ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon ja ilmanlaadun perusteella sekä lämmitystä ja jäähdytystä poistoilman lämpötilan tai langattoman anturin mittauksen perusteella.

Muuta neuvottelutilan ilmanvaihto helposti

Esimerkiksi neuvottelutilan ilmanvaihdon muuttaminen tarpeenmukaiseksi vaatii vain FTCU-ilmamääräsäätimet ja äänenvaimentimet tulo- ja poistoilmakanaviin, kun IV-koneella on vakiopaineohjaus. Langattomat paristokäyttöiset anturit asennetaan seinälle ja älypuhelimella otetaan ohjaus käyttöön.

Useiden tilojen saneeraus voidaan tehdä vaiheittain. Ne voivat toimia itsenäisinä aluksi ja myöhemmin liittää keskitettyyn automaatiojärjestelmään.

Lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaus FTCU:lta

Lämmityksen ja jäähdytyksen venttiilien toimilaitteille saadaan 0-10 V ohjausviesti suoraan FTCU:lta.  Älykäs ohjaus estää toimintojen yhdenaikaisen käytön. Huonesäädön havainnollinen asettelu käy OneLink-sovelluksen avulla nopeasti.

Langattomuus tuo etuja

Langattomat anturit kommunikoivat ilmamääräsäätimien kanssa Bluetoothin avulla langattomasti. Antureiden paristojen vaihtoväli on noin 2-3 vuotta.

Antureiden langatonta kommunikointia voidaan hyödyntää myös perinteisessä IMS-järjestelmässä liittämällä laitteet Modbus-väylään. Antureiden arvot voidaan silloin lukea IMS:n rekistereiden kautta.