Siirry pääsisältöön

EKOBSV – Uusi tehokas savunrajoitin tulokanavaan

Takaisinvirtaussuoja EKOBSV on itsetoimiva palosuoja, joka on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi sairaalan potilashuoneiden, hotellien ja palveluasuntojen ilmanvaihtojärjestelmissä estämään palokaasujen leviäminen tuloilmajärjestelmän kautta palo-osaston tilojen välillä.

Palotilanteessa ilmanvaihtokoneet pidetään käynnissä. Takaisinvirtaussuoja sulkeutuu nopeasti tulipalon sattuessa, jolloin tilaan muodostuu ylipaine. Tuote on täysin itsetoimiva, eikä sitä tarvitse liittää mihinkään ohjaus- ja valvontajärjestelmään. Näin EKOBSV muodostaa käyttövarman ja kustannustehokkaan suojan savukaasujen leviämiseen.

EKOBSV pohjapiirros

Turvallinen

  • Estää tehokkaasti savun kulkeutumisen ilmanvaihtokanavan kautta muihin saman palo-osaston tiloihin

  • Laadukkaiden materiaalien ansiosta rakenne kestää koko palotilanteen ajan                   

Säästää energiaa

  • Pieni painehäviö suurellakin ilmavirralla

Nopeuttaa asennusta

  • Huoltoluukku laitteen ja samalla kanaviston helppoon puhdistukseen

Pienet ylläpitokulut

  • Sisus helppo ja nopea irrottaa puhdistusta varten

  • Ei mekaanisia tai sähköisiä kuluvia osia                                     

Eurofins tuotesertifikaatti

Sertifioitu

  • Takaisinvirtaussuojilla on suomalainen Eurofins-tuotesertifikaatti Nro EUFI29-21004640-C.

EKOBSV1

EKOBSV1

Kompakti takaisinvirtaussuoja saranoidulla tarkastusluukulla. Erinomainen tilaa säästävä valinta eristämättömään kanavaan. Nopea asentaa paikoilleen yksinkertaisen rakenteen ja keveyden ansiosta. Täyttää tiiviysluokan B vaatimukset standardin EN 1751:1998 mukaisesti. Koot Ø100 – Ø200 mm.

EKOBSV2

EKOBSV2

Eristetyn kanavan takaisinvirtaussuoja tulpatulla T-haara tyyppisellä tarkastusluukulla myös isompiin kanavakokoihin. Rakenne mahdollistaa helpon huollettavuuden myös eristetyssä kanavassa. Sisäosa helposti irrotettavissa puhdistusta ja kanavanuohousta varten myös tässä mallissa. Täyttää tiiviysluokan C vaatimukset standardin EN 1751:1998 mukaisesti. Koot Ø100 – Ø315 mm. 

EKOBSV4

Kompakti takaisinvirtaussuoja EKOBSV1 yhdistetyllä EKOSI-säätöpellillä. Erinomainen tilaa ja asennusaikaa säästävä yhdistelmä, kun samassa paketissa saadaan takaisinvirtaussuoja, säätöpelti ja huoltoluukku. EKOSI on varustettu iris-tyyppisellä säätimellä ja mittanipoilla virtauksen säätämistä varten. Huoltoluukku mahdollistaa kanavan puhdistamisen, sillä säätöpellin voi avata kokonaan ja takaisinvirtaussuojan saa irrotettua. Täyttää tiiviysluokan B vaatimukset standardin EN 1751:1998 mukaisesti. Koot Ø100 – Ø200 mm.

EKOBSV5

EKOBSV5

Eristetyn kanavan takaisinvirtaussuoja EKOBSV2 yhdistetyllä EKOSI-säätöpellillä myös isompiin kanavakokoihin. Kolme tuotetta yhdellä asennuskerralla säästää tilaa ja asennusaikaa. Rakenne mahdollistaa helpon huollettavuuden myös eristetyssä kanavassa. Sisäosa helposti irrotettavissa puhdistusta ja kanavanuohousta varten myös tässä mallissa. Täyttää tiiviysluokan C vaatimukset standardin EN 1751:1998 mukaisesti. Koot Ø100 – Ø315 mm.