Siirry pääsisältöön

Paloturvallisuus

Täydelliset savunhallintakanavat savun ja lämmön poistoon

Tulipalo voi aiheuttaa suurta vahinkoa omaisuudelle ja johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin kiinteistön omistajalle. Tulipalot aiheuttavat silti ensisijaisesti vaaran asukkaille. Turvallinen ja luotettava ilmanvaihtojärjestelmien palosuojaus varmistaa, että aineelliset vahingot ja henkilövahingot minimoidaan, tai estetään kokonaan onnettomuuden sattuessa.

 

Sertifioitu palosuojaus

Lindab on kehittänyt palontorjuntajärjestelmiä ja tuotteita, jotka suojaavat tulipalossa omaisuutta ja pelastavat ihmishenkiä. Tuotteet säilyttävät toimintakykynsä voimakkaassa kuumuudessa, rajaavat tulen leviämistä ja rajoittavat savun kehittymistä. Valittavissa on tuotteita, jotka johtavat savun ulos rakennuksesta. Tuotteet on testattu vaativimmissakin olosuhteissa ja sertifioitu ilmanvaihtojärjestelmien tiukimpien palontorjuntastandardien mukaisesti.

Uutuuksia paloturvallisuuteen

EKO-BSV takaisinvirtaussuoja

EKO-BSV-kuva.pngTakaisinvirtaussuoja EKO-BSV on itsetoimiva palosuoja, joka on tarkoitettu käytettäväksi asuntojen, hotellien ja palveluasuntojen ilmanvaihtojärjestelmissä estämään palokaasujen leviäminen ilmanvaihtojärjestelmän palo-osastojen välillä. Takaisinvirtaussuoja on suunniteltu erityisesti tulo-poisto ilmanvaihtojärjestelmiin, joissa puhaltimet ovat käynnissä. Toimintaperiaatteena on estää takaisinvirtaus tuloilmakanavissa tulipalotilanteessa. Takaisinvirtaussuoja sulkeutuu nopeasti tulipalon sattuessa, jolloin palo-osastoon muodostuu ylipaine. Takaisinvirtaussuoja on täysin itsetoimiva, eikä sitä tarvitse liittää mihinkään ohjaus- ja valvontajärjestelmään. Näin se muodostaa käyttövarman ja kustannustehokkaan palosuojauksen.

Takaisinvirtaussuoja EKO-BSV on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja, joten sen voi sijoittaa myös palo-osaston sisäpuolelle. Palo-ominaisuudet on testattu saman testistandardin mukaisesti kuin CE-merkityt palokaasupellit. E90-luokkaa vastaavat palo-ominaisuudet ovat voimassa sillä edellytyksellä, että EKO-BSV on asennettu kanavaan palolle altistuneen palo-osaston ulkopuolelle, koskee sekä seinä- että välipohja-asennusta.

Tutustu

F-R60

Uusin palopeltitulokas Lindabin valikoimaan, EI60S-luokan palopelti ø 100-400 mm. Lyhyt runko yksinkertaistaa ilmanvaihtoasennuksia. Saatavana niin sähköisellä kuin manuaalisella toimilaitteella.

F-R60K

Erittäin lyhyt palopelti, seinälle asennettava sähköisellä toimilaitteella, EI60S-luokan palopelti ø 100-630 mm.

Ohjausjärjestelmä ja automaatio

Lindabin palopeltien elektroninen ohjausjärjestelmä on kytketty rakennuksen savunilmaisimiin, palohälyttimiin, ilmanjakokoneeseen ja palopelteihin. Järjestelmän avulla voit ohjata ja testata jopa 60 palopeltiä ja palovaroitinta. Enintään neljä peltiä ja neljä palovaroitinta voidaan liittää paikallisesti emoyksikköön.