Siirry pääsisältöön

Paloturvallisuus

Täydelliset savunhallintakanavat savun ja lämmön poistoon

Tulipalo voi aiheuttaa suurta vahinkoa omaisuudelle ja johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin kiinteistön omistajalle. Tulipalot aiheuttavat silti ensisijaisesti vaaran asukkaille. Turvallinen ja luotettava ilmanvaihtojärjestelmien palosuojaus varmistaa, että aineelliset vahingot ja henkilövahingot minimoidaan, tai estetään kokonaan onnettomuuden sattuessa.

 

Uutuuksia paloturvallisuuteen

EKO-BSV takaisinvirtaussuoja

EKO-BSV-kuva.pngTakaisinvirtaussuoja EKO-BSV on itsetoimiva palosuoja, joka on tarkoitettu käytettäväksi asuntojen, hotellien ja palveluasuntojen ilmanvaihtojärjestelmissä estämään palokaasujen leviäminen ilmanvaihtojärjestelmän palo-osastojen välillä. Takaisinvirtaussuoja on suunniteltu erityisesti tulo-poisto ilmanvaihtojärjestelmiin, joissa puhaltimet ovat käynnissä. Toimintaperiaatteena on estää takaisinvirtaus tuloilmakanavissa tulipalotilanteessa. Takaisinvirtaussuoja sulkeutuu nopeasti tulipalon sattuessa, jolloin palo-osastoon muodostuu ylipaine. Takaisinvirtaussuoja on täysin itsetoimiva, eikä sitä tarvitse liittää mihinkään ohjaus- ja valvontajärjestelmään. Näin se muodostaa käyttövarman ja kustannustehokkaan palosuojauksen.

Takaisinvirtaussuoja EKO-BSV on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja, joten sen voi sijoittaa myös palo-osaston sisäpuolelle. Palo-ominaisuudet on testattu saman testistandardin mukaisesti kuin CE-merkityt palokaasupellit. E90-luokkaa vastaavat palo-ominaisuudet ovat voimassa sillä edellytyksellä, että EKO-BSV on asennettu kanavaan palolle altistuneen palo-osaston ulkopuolelle, koskee sekä seinä- että välipohja-asennusta.

Tutustu