Siirry pääsisältöön

Teräksen jyrkkä hinnannousu aiheuttaa Lindabin hinnaston päivitystarpeen

UutisetTAMMI 28, 2021 12.00 CET
Teräksen maailmanmarkkinahinta on jyrkässä nousussa, kertoo Lindabin toimitusjohtaja Jonne Luotonen

Hyvä asiakkaamme
Vaihtunut vuosi on tuonut tullessaan hyvin poikkeuksellisen tilanteen globaaleille teräsmarkkinoille. Teräksen hinta on jatkanut jyrkkää nousuaan. Vastaavaa nousukiitoa ei ole nähty viimeiseen vuosikymmeneen. Ennuste arvioi yli 20 prosentin hinnannousua vielä toiselle kvartaalille. Vaikka tilanteen ennustetaan kohenevan loppukesän aikana, arvioidaan teräksen hinnan säilyvän historiallisen korkeana koko vuoden 2021.

Kasvanut kysyntä syynä teräksen hintapaineeseen 
Koronakauden alussa terästehtaat sopeuttivat tuotantokapasiteettiaan madaltuneeseen kysyntään. Loppusyksystä auto- ja kodinkoneteollisuuden kysyntä lisääntyi merkittävästi antaen voimakkaan sysäyksen teräksen hinnannousulle. Teräsromun hinnannousu loppuvuodesta 2020 ennakoi tulevaa. Nyt rakentamisteollisuus kamppailee teräksen saatavuuden kanssa. Sinkitylle ohutlevylle ei ole luvassa uusia tehdaseriä enää ensimmäiselle kvartaalille. Lindab on varmistanut raaka-aineen saatavuuden kahden ensimmäisen kvartaalin osalta, näin ollen pystymme huolehtimaan asiakkaidemme Lindab-tuotteiden saatavuudesta.

Ennakkotieto mahdollisesta hinnaston päivitystarpeesta
Lindabissa tavoitteenamme on paitsi rakentaa terveellisempää sisäilmaa parhailla mahdollisilla ratkaisuilla, myös auttaa asiakkaitamme menestymään. Vaikka olemme maailmanlaajuisesti merkittävä teräksen ostaja, emme silti pysty neuvottelemalla kompensoimaan teräksen maailmanmarkkinahinnan nousupainetta lopputuotteisiimme.

Olemme julkaisseet 21.1.2021 uuden hinnastomme, joka astuu voimaan 1.3.2021. Poikkeuksellinen teräksen hinnannousu aiheuttaa tarpeen päivittää hinnastoamme kevään aikana. Tällä ennakkoilmoituksella haluamme auttaa teitä huomioimaan hinnankorotuspaineen omissa suunnitelmissanne. Ilmoitamme tarkemmin korotusten tason 05.03.2021. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja korjaamme hinnoittelua tarvittaessa myös alaspäin.

Optimaalinen ratkaisu laadukkailla tuotteilla
Optimaalisten sisäilmaratkaisujen perustana sinkitty teräs on edelleen voittamaton, ja täysin kierrätettävä. Tuotteemme luovat kestävän perustan turvallisille ja energiatehokkaille ratkaisuille, jotka palkitsevat käyttäjiään vuosiksi eteenpäin. Hyvä sisäilma parantaa tilojen käyttäjien tuottavuutta ja hyvinvointia.

Haluamme auttaa teitä kaikin mahdollisin tavoin onnistumaan suunnitelmienne toteuttamisessa myös poikkeustilanteissa. Ollaan yhteyksissä matalalla kynnyksellä!

Yhteistyöterveisin

Jonne Luotonen
toimitusjohtaja
Oy Lindab Ab
050 910 4504
jonne.luotonen@lindab.com