Siirry pääsisältöön

Lindab sitoutuu Science Based Targets -aloitteeseen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi

UutisetTAMMI 17, 2023 12.30 CET

Science Based Targets (SBTi) on kansainvälinen aloite tieteeseen perustuville ilmastotavoitteille Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen mukaisesti. Tavoite on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 °C asteeseen. Sitoutumalla aloitteeseen Lindab asettaa entistä tarkempia tavoitteita pitkän aikavälin työlleen yhtiön ja toimittajiemme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

"Sitoutuminen SBTi -aloitteeseen osoittaa, että pidämme vastuullisuutta liiketoiminnan kannalta kriittisenä. Science Based Targets -aloitetta pidetään kunnianhimoisimpana ilmastotoimien muotona, jonka yritys voi tehdä, ja kolmansien osapuolten vahvistamien tavoitteiden asettaminen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti tulee olemaan ilmeinen asiakkaiden vaatimus", sanoo Lindabin pääjohtaja, Ola Ringdahl. "Teräksen tuotannosta syntyvät päästöt muodostavat ehdottoman enemmistön Lindabin kokonaispäästöistä, ja siksi teemme tiivistä yhteistyötä teräksenvalmistajien kanssa tukeaksemme fossiilivapaan teräksen kehitystä. Allekirjoittamalla tämän aloitteen osoitamme, että pyrimme vielä pidemmälle, jotta teräksenvalmistajat voivat toteuttaa kunnianhimoiset suunnitelmansa."

Seuraavaksi Lindab toimittaa ulkoista todentamista varten tavoitteet, joihin kuuluu myös pitkän aikavälin nettonollatavoite. Tätä tukee Lindabin toiminnoista ja arvoketjusta saatu tieto.

Science Based Targets -aloitteen ovat perustaneet CDP (Carbon Disclosure Project), Maailman luonnonvarainstituutti (WRI), WWF ja YK:n Global Compact. Sen lisäksi, että SBTi arvioi ja hyväksyy yritysten tavoitteet, aloitteella halutaan lisätä myös tietoisuutta siitä, miten yritykset ottavat vastuuta ilmastonmuutoksen vaikutusten rajoittamisesta. Tähän mennessä SBTi on rekisteröinyt yli 4 000 yritystä.

Lue englanninkielinen lehdistötiedote tästä.