Siirry pääsisältöön

Lindab mukana Astetta alemmas -kampanjassa

UutisetMAALIS 28, 2023 09.30 CET

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja, jossa ovat mukana Motiva, Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö ja Sitra. Kampanjan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tekemään konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja.

Astetta energiatehokkaampia rakennuksia

”Olemme talotekniikan laitetoimittajana apuna monelle taholle energiansäästön tavoitteiden toteuttamisessa”, toteaa Lindab Suomen toimitusjohtaja Jonne Luotonen. ”Myös omassa toiminnassamme olemme muun muassa optimoineet taloteknisten laitteiden asetuksia, muuttaneet nosto-ovien avauksia, siirtyneet ohjaamaan valaistuksia kellokytkimin ja tehneet paljon muita pienempiä toimia. Vuonna 2023 energiankulutuksemme on ollut lähes 20 % pienempi verrattuna viime vuoteen. Lisäksi olemme siirtyneet vihreään sähköön, joka on tuotettu vesi- ja tuulivoimalla sekä bioenergialla.”

"Me kehitämme ja valmistamme vastuullisia ilmanvaihtotuotteita, joiden avulla rakennusten energiatehokkuus paranee ja CO2-päästöt vähenevät", lisää myyntijohtaja Janne Nordling. "Olemme alamme vaikuttava osaaja ja siksi myös omalla esimerkillämme viemme alaa eteenpäin kohti vastuullisempaa huomista."

Lindab on myös konsernina sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen. Lue lisää SBTi:n aloitteesta tästä.