Siirry pääsisältöön

KVDPX luo hiljaisuudelle uuden standardin

UutisetHELMI 01, 2021 12.00 CET
Uusi KVPDX-äänenvaimennin luo hiljaisuudelle uuden standardin

Uudet KVDPX-äänenvaimentimet tuotannossa


Lindab on tuonut markkinoille neljä uutta KVDPX-äänenvaimenninmallia ⌀ 100-630 mm pyöreisiin kanaviin.

KVDPX on sarja uusia matalarakenteisia äänenvaimentimia, joiden vaimennustehoa on parannettu kaikilla taajuusalueilla. Matalilla ja keskitaajuuksilla lisääntynyt vaimennusteho pienentää kuuluvaa melua merkittävästi.

Vaimennusmateriaaleina ovat Acutec® ja sen tehokkaampi versio Acutec® Plus. KVDPX-vaimentimet ovat M1-puhtausluokiteltuja ja niiden vaimennusmateriaali kestää erinomaisesti nuohouksen rasitukset.

Acutec® Plussalla varustetut KVDPX-1 ja KVDPX-2 ovat markkinoiden tehokkaimpia vaimentimia kokoluokassaan. Kun asennustilaa on rajoitetusti ja äänivaatimukset ovat korkealla tasolla, tarjoaa KVDPX-1 markkinoiden parhaan vaimennuksen. Vaativien tilojen KVDPX-2 ovat varustettu avattavalla kannella, ja sen vaimennuselementit ovat tarvittaessa irrotettavissa puhdistusta ja vaihtoa varten. Kannen kautta kanaviston tarkastuksetkin onnistuvat vaivattomasti.

Uusi KVDPX-1 sijoittuu luontevasti suunnitelmiin, joissa standardina on hiljaisuus: työtiloihin, lukusaleihin, kirjastoihin sekä musiikkiluokkiin, studioihin, auditorioihin ja kotien suunnitelmiin. KVDPX-1 poistaa erinomaisesti myös äänenkulkua tilasta toiseen, joten neuvotteluhuonealueet ovat KVDPX-1:lle ominaisia käyttökohteita. Avattava ja puhdistettava KVDPX-2 on erinomainen valinta tiloihin, joissa puhtaus ja korkea hygieniataso ovat äänenvaimennuksen lisäksi vaatimuksina. KVDPX-2 sijoitetaan esimerkiksi sairaaloiden ja laboratorioiden suunnitelmiin sekä tiloihin, joissa on säännöllisiä puhdistustarpeita.

KVDPX-1 ja KVDPX-2 mallien koot ø 400-630 ovat varustettuja lamellilla maksimaalisen vaimennuksen saavuttamiseksi. Vaimentimien painehäviö on saatu matalaksi päätykappaleiden muotoilun avulla. Matala painehäviö parantaa järjestelmän energiatehokkuutta.

Valikoimissa ovat lisäksi KVDPX-3 Acutec®-vaimennusmateriaalilla sekä sen avattava malli KVDPX-4. Myös mallien 3 ja 4 vaimennusarvot ovat korkeammat kuin aikaisemmilla KVDP-malleilla.

Uudet vaimenninmallit löytyvät MagiCAD-tuotekirjastosta ja ne ovat tulossa CADS:iin. Äänenvaimentimien mitoitus on helppo tehdä www.lindQST.com sivustolla.

Turvallinen Acutec®-vaimennusmateriaali

Acutec® ja Acutec® Plus ovat M1-luokiteltua polyesterikuitumateriaalia. Etuina mineraalivillaisiin vaimennusmateriaaleihin verrattuna on niiden turvallisuus: Acutec®-materiaalista ei irtoa sisäilmaan hengitettäväksi haitallisia kuituja.

Acutec on kestävä materiaali eikä vaadi reikäpeltiä suojakseen. VTT testasi 50 vuoden keskimääräisillä nuohouskerroilla vaimentimien keston, eikä nylonharjalla saatu edes pintakangasta nukkaantumaan.

Hyvä sisäilmasto parantaa tuottavuutta

Tehokkailla vaimentimilla saadaan poistettua ilmanvaihtojärjestelmän aiheuttama häiritsevä melu oleskelutiloista. Varsinkin matalat taajuudet saattavat aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä, keskittymiskyvyn heikentymistä sekä lisätä stressiä. Vaimentimilla poistetaan myös tilojen välistä ylikuulumista: puhe ja muut äänet eivät kantaudu kanaviston kautta tilasta toiseen.

Tehokkaalla äänenvaimennuksella ja turvallisella puhtaalla sisäilmalla saadaan toteutettua viihtyisät työtilat, joissa tuottavuus on optimaalisella tasolla.

KVDPX:t on suunniteltu ja valmistetaan Suomessa. Tuotteiden elinkaari on pitkä, ja lopputuotteiden materiaalit ovat kokonaan kierrätettäviä.

Valitse siis KVDPX, kun laatuvaatimukset ovat korkealla tasolla ja asennustilaa on rajallisesti.